Green Boy Group zatrudnia byłego dyrektora generalnego Interfood, Jeroena van den Heuvela, na stanowisko dyrektora zarządzającego

Dostawca białka pochodzenia roślinnego Grupa Zielonych Chłopców ogłasza, że ​​zatrudniła Jeroena van den Heuvela, byłego dyrektora generalnego globalnego dostawcy produktów mlecznych Interfood, na nowego dyrektora zarządzającego.

„Nigdy nie widziałem, żeby firma rozwijała się tak szybko i miała tak pozytywny wpływ”

Oprócz zarządzania codziennymi operacjami Green Boy, Jeroen będzie nadzorować zatrudnianie i zapewniać strategiczny wkład w rozwój działalności handlowej firmy.

„Byłem związany z Green Boy przez ostatnie dwa lata za pośrednictwem rady doradczej, co pozwoliło mi dość dobrze poznać firmę” — powiedział Jeroen. „Energia i kreatywność, które zespół Green Boy wnosi do gry, jest niesamowita. Nigdy nie widziałem, żeby firma rozwijała się tak szybko i miała tak pozytywny wpływ na branżę spożywczą. To naprawdę ekscytujące, że mogę w znaczący sposób przyczynić się swoim doświadczeniem do dalszej ekspansji Green Boya”.

Wegańskie nuggetsy Green Boy
©Zielony chłopiec

Białka funkcjonalne

Założona w 2016 roku firma Green Boy dostarcza szereg składników do tworzenia bardziej realistycznych roślinnych produktów mięsnych i mlecznych. W 2020 roku został uruchomiony Roślinne Białko Mięsne™opisane jako „mięsne” białko roślinne w proszku bez GMO, poprawiające odczucie w ustach, odżywiające i teksturę roślinnych burgerów, kiełbasek i nie tylko.

W 2021 roku firma odsłonięty Plant-Dairy Protein™, funkcjonalny proszek wzmacniający mleczne właściwości roślinnego sera, mleka, jogurtu, masła i innych produktów.

Odżywka białkowa Green Boy
© Green Boy Group

„Cieszymy się, że Jeroen jest na pokładzie naszego ekologicznego statku” — mówi Peter van Dijken, współzałożyciel Green Boy. „Nasze żagle są ustawione we właściwym kierunku, co powoduje, że nasz statek staje się coraz większy”.

Kontynuował: „Interfood i Green Boy to podobne firmy, które zajmują pozycję dostawców składników. Jednak zamiast skupiać się na tradycyjnych składnikach mlecznych, takich jak Interfood, wstrząsamy branżą dzięki naszym innowacyjnym, roślinnym składnikom żywności i podejściu rynkowemu. Jako młodsza firma chętnie uczymy się od Jeroena, jak odpowiedzialnie pielęgnować nasz rozwój w nadchodzących latach”.

Dalsza ekspansja

Green Boy, pierwotnie z siedzibą w Los Angeles i Amsterdamie, otworzył biuro w Sydney w Australii w 2021 roku i od tego czasu rozszerzył swoją działalność na Hongkong, planując otwarcie nowych biur w Chicago (2023) i Nowym Jorku (2024).

„Wiesz, Green Boy to znacznie więcej niż tylko dostawca składników pochodzenia roślinnego” — wyjaśnia Frederik Otten, współzałożyciel i właściciel Green Boy. „W ciągu ostatnich trzech lat opracowaliśmy białko roślinne, które rzeczywiście działa, co zmaterializowało się w naszych liniach Plant-Meat Protein™ i Plant-Dairy Protein™. Założyliśmy również popularną linię detaliczną w USA za pośrednictwem Green Boy Products i zbudowaliśmy rozbudowane laboratorium żywności w Los Angeles. Następnie otworzymy Centrum Innowacji Białkowych o nazwie „GRIP” w Los Angeles oraz biura w Chicago i Nowym Jorku”.

Założyciele Green Boya